MATKAKERTOMUS

UTÖ toukokuussa 2019

 

Aika:             8  11.53.2019

Majoitus:       Rivitalokolmio nr 10, maksoi 705 euroa, eli 117,5 henkeä kohti, ei paha!

Kuljetus:       Omalla autolla Mitsubishi ASZ.                                                                                                                 

Seurue:          Pauli, Anja, Vesa, Raija, Pertti A, Pertti O

Valoisa aika: Kuvaus keli noin 5 -  21..

 

 

8.5 ke            Lähtö kotoa kohti Pärnäisen satamaa, kello 6.30, hain Pertti A:n ja Pertti O:n heidän kotoaan kyytiin. Ilma oli aurinkoinen lämpötilan ollessa pari astetta. Pysähdyimme Nauvon baarissa kahvilla, olimme hyvissä ajoin satamassa. Nousimme Kökar alukseen, joka oli nyt ajossa.

                      Me miehet olimme kannella koko matkan ajan. Söimme laivalla kympillä siskonmakkarakeiton. Muutama merikihu, pilkkasiipi ja 7 merikotkaa olivat parhaita näkemiämme lajeja.

                      Majoituimme rivitaloon numero 10, (kolme h + k +ja kh), lähdimme maastoon. Koulun ja vasikkahaan kautta Itäniitylle, jossa näimmekin useita mukavia lajeja, kuten risti- harmaa- ja lapasorsa, allihaahka, karikukko, luotokirvinen ja sinirinta.

                     

9.5 to             Aamulla käynti majakalla ja lähialueella, ei mitään ihmeitä löytynyt. Aamiainen hotellissa 12 euron hintaan, allihaahkan etsimistä hotellin takaa ja etelänrannan puolelta, mutta sitä ei nyt löytynyt. Päivälepo ennen ruokailua, päivällinen maksaa nykyisin 14 €.

                      Saarella oli valtavasti punarintoja, mutta myös hernekerttuja, leppälintuja ja kivitaskuja oli runsaasti, ilmatilassa lenteli äänekkäitä lapintiiroja. Käki kukkui ja näyttäytyi hotellin takaisessa männikössä.

                      Iltapäivällä Itäniitylle istuskelemaan, tuuli oli kova ja viileä. Kaksi merisirriä oli nähtävillä kauempana, kuten karikukkokin. Käppäilimme takaisin, pohkeeni tuntuivat kipeiltä ja kävely oli vastenmielistä. Allihaahkasta saimme havainnon kaukaa, illan vastavalossa.

Kämpillä keittelimme kahvit ja söimme eväitämme. Päivä oli kovasta tuulesta johtuen kalsea

 

10.5 pe          Aamulla menimme Oksasen kanssa eteläkärjen lauttasataman tienoille ja löysimme haahkaparvesta allihaahkan. Parvi oli ensin uimassa mutta nousi pian kalliolle kunnes ohi menevä purjevene ajoi koko parven lentoon. Kiersimme saaren pariin kertaan päivän aikana. Mustaleppälintu löytyi vahingossa hotellin takaa, tämä naaras oli välillä maassa, hotellin kaiteella ja etsi seiniltä hyönteisiä.

                      Ilma oli hieman siedettävämpi kuin aiemmin.

 

11.5 la           Aamu oli sumuinen, kävelimme kuitenkin Itäniityn kautta saarikierroksen.  Laulava ruokokerttunen löytyi Raripuskasta.

                      Aamiaisen jälkeen pakkasimme tavarat ja kävelimme laivaan, joka olikin nyt Eivor, joka lähti 10.00. Ilma oli yhä sumuinen, mutta matkan aikana näkyvyys parani ja näimme useita pilkkasiipi- ja mustalintuparvia sekä 3 allia, merikihun ja riskilän.

                      Pärnäisissä olimme 14 aikoihin. Nopeusrajoitusten mukaan ajaen olimme kotona 17.30 aikoihin.

 

Loppulause:

                      Kiitos matkaseuralle. Matka onnistui hyvin, ei vastoinkäymisiä. Ilmat olivat siedettävät, vaikka kova tuuli haittasi.

                      Lähes kaikki ne linnut löydettiin mitkä oletimmekin löytävämme. Tosin pois jäivät mm. pikkusieppo, sepelsieppo, punavarpunen ja kaikki haukat ja pöllöt.

                      Vuosipinnoja löytyi 19, ei yhtään elistä eikä Utönpinnaa.

 

LAJILISTA tästä linkistä.