MATKAKERTOMUS

UTÖ toukokuussa 2022

 

Aika:             4  – 7.5.22

Mjoitus:         Rivitalokolmio nr 10, maksoi 640 euroa, eli 128 euroa henkeä kohti, ei paha!

Kuljetus:       Omalla autolla Mitsubishi ASZ.                                                                                                                 

Seurue:          Pauli, Anja, Vesa, Raija, Pertti O

Valoisa aika: Kuvaus keli noin 5 -  21..

 

 

4.5 ke            Lähtö kotoa kohti Pärnäisen satamaa, kello 6.45, hain Pertti O:n hänen kotoaan mukaan. Ilma oli aurinkoinen lämpötilan ollessa pari astetta. Kosken kunnan tienoilla oli tulvapellolla, useita suokukkoja ja valkovikloja, hanhia oli monin paikoin pelloilla. Pysähdyimme Nauvon baarissa kahvilla, olimme hyvissä ajoin satamassa, parkkipaikka oli nyt asfaltoitu. Nousimme Baldur-yhteysalukseen, joka oli jo valmiina.

                      Me miehet olimme kannella koko matkan ajan. Söimme laivalla 12 euron aterian. Muutama 3 merikihua, pilkkasiipiä useita parvia ja 8 merikotkaa olivat mainittavia lajeja.

                      Majoituimme rivitaloon numero 10, (kolme h + k +ja kh), lähdimme maastoon. Koulun ja vasikkahaan kautta Itäniitylle, lintuja oli riittävästi.

                     

5.5 to             Aamulla käynti majakalla ja lähialueella, ei mitään ihmeitä löytynyt, mutta kerttuja ja uunilintuja oli ilmestynyt runsaasti Aamiaista ei enää saanut hotellista, joten se piti valmistaa itse, mutta rivitalossa on kaikki tarvittavat laitteet ja välineet valmiina. .

                      Saarella oli valtavasti punarintoja, mutta myös leppälintuja ja kivitaskuja oli runsaasti, ilmatilassa lenteli äänekkäitä lapintiiroja. Päivää piristi havainnot käenpiioista ja mustaleppälinnuista.

                      Iltapäivällä Itäniitylle istuskelemaan, tuuli oli kova ja viileä. Vesi oli alhaalla, mutta siitä huolimatta kahlaajia ei juuri näkynyt. Käppäilimme takaisin, jalkani olivat jäykät, mutta ehkä ei niin pahat kuin usein aiemmin. Kämpillä keittelimme kahvit ja söimme eväitämme. Päivä oli kovasta tuulesta johtuen kalseahko.

 

6.5 pe            Aamulla menimme majakalle, mutta muutto oli vaisua. Haahkoja pääsi hyvin kuvaamaan kylän laiturien läheltä. Ruokailun jälkeen otin päiväunet, heräsin kun Vesa soitti, että koulun paskiksen takana on sinirintaa. Aika vauhtia bongaamaan, lintu oli hävinnyt näkyvistä, mutta löytyi ian uudestaan hävitäkseen kokonaan. Mutta hyvä kun saimme tuon lajin ruutuvihkoon.

                      Ilma oli hieman siedettävämpi kuin aiemmin.

 

7..5 la            Lähtöpäivänä ilma oli tuulisen kolea, kävelimme kuitenkin pienen kierroksen ennen huoneiston luovutusta. Laiva lähti  8.30..

                      Tuuli puhalsi suoraan laivan kannelle, näimme useita pilkkasiipiparvia, yhden alliparven, 5 merikihua ja 3 riskilää. Söimme laivalla soijamakaroonivuokaa.

                      Pärnäisissä olimme kolmen pysähdyksen taktiikalla 12.45 ja lähdimme kotia kohti klo 13. Nopeusrajoitusten mukaan ajaen olimme kotona 16.15.

 

Loppulause:

                      Kiitos matkaseuralle. Matka onnistui hyvin, ei vastoinkäymisiä. Ilmat olivat siedettävät, vaikka kova tuuli haittasi.

                      Lintulajeja löytyi vähemmän kuin olin odottanut. Pois jäivät mm. karikukko, pikkusieppo, sepelsieppo, punavarpunen, käki, satakieli, turkinkyyhky,  ja lähes kaikki haukat ja pöllöt.

                      Vuosipinnoja löytyi 22, ei yhtään elistä eikä Utönpinnaa.

                      Kaikkineen jäi hieman vaisu vaikutelma koko retkestä. Ehkä myöhäinen kevät oli hidastanut muuttoa.
Ja olin valinnut liian aikaisen ajankohdan.

 

                      Lisäksi 4 meistä sai koronan, turvavälit ja käsihygienia ainakin olivat heikkoa, mutta olisko mikään estänyt tartuntoja.

 

LAJILISTA tästä linkistä.